faara-logo.png

meer informatie +31 6 2863 6086

Bedrijfsadvisering

Wij geven adviezen op diverse terreinen. Met allerlei vragen met betrekking tot uw onderneming kunt u bij ons terecht.

Of u nu vragen heeft over

  • Uw auto: zakelijk of prive, 
  • Eenmanzaak of VOF aanhouden of toch een BV
  • Pensioen
  • Personeel in vaste dienst, in tijdelijk contract

Wij kunnen zorgen voor een passend advies. In geval van de meer complexe vragen hebben wij via Fiscount contact met diverse specialisten op juridisch, fiscaal en pensioengebied.

http://www.fiscount.nl

Startende ondernemers

Elke startende ondernemer krijgt een grote hoeveelheid te nemen beslissingen voor zijn/haar kiezen(ondernemingsplan, welke rechtsvorm, financiering van de onderneming, opzetten van de administratieve organisatie, boekhouding, etc). Daarnaast zijn er nog een aantal instanties waar u zich dient te melden: de Kamer van Koophandel: voor een inschrijving in het handelsregister, de kamer van koophandel geeft uw gegevens door aan de belastingdienst en verstrekt ook meteen een BTW nummer. De belastingdienst, waar u moet zijn voor het aanvragen van een loonheffingennummer als u personeel in dienst gaat nemen.

Fransen Accountancy & Advies begeleidt startende ondernemers bij het opzetten en voorbereiden van dergelijke zaken. Op persoonlijke basis, want we geven graag net dat beetje extra begeleiding dat soms noodzakelijk is voor succes. Voor meer informatie over startende ondernemers kunt u via deze pagina contact met ons opnemen.

Echtscheiding

Als uw huwelijk of samenwonen eindigt in een (echt)scheiding komen er opeens veel zaken op u af waar u wellicht nog nooit bij heeft stil gestaan. Als eerste moet u beslissen of u beiden een advocaat in schakelt of alles met een mediator wilt regelen. Als u kinderen heeft moet u samen met uw partner een ouderschapsplan opstellen, hierin wordt de zorg voor de kinderen geregeld. Als u een eigen woning heeft moet u beslissen wie er in de woning blijft wonen, of dat de woning verkocht moet worden. Er moet een overzicht komen van alle bezittingen en schulden en deze moeten bij gemeenschap van goederen door twee worden gedeeld en in geval van huwelijkse voorwaarden, conform deze voorwaarden. De alimentatie voor de kinderen en de partner moet worden bepaald. LET OP: deze worden jaarlijks geindexeerd! Indien u al dan niet met uw partner een bedrijf heeft moet het bedrijf, afhankelijk van het huwelijksgoederenregime verdeeld worden. Er moet een echtscheidingsconvenant worden opgesteld waarin alle bovengenoemde zaken worden vastgelegd. Een (echt)scheiding is al vervelend genoeg. Gelukkig worden een aantal van bovengenoemde zaken door de advocaat of mediator geregeld. Voor de financiele kant van het verhaal kunt u bij ons terecht. Maar al te vaak blijkt namelijk dat nadat het convenant getekend is, er financiele addertjes onder het gras verscholen zaten die u beter vooraf had kunnen weten maar waarop u door de mediator of advocaat niet gewezen bent. In (echt)scheidingszaken werken wij samen met de advocaat naar een goede oplossing!

 

Certificering

Bent u werkzaam in een branche waar veel gewerkt wordt met detachering van personeel en moet u daarvoor gecertificeerd zijn?

Wij kunnen u helpen om deze certificering te verkrijgen. Wij geven accountantsverklaringen af zoals deze gevraagd worden door de SVU waarna zij voor certificering zorgen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:http://www.svu.nl